sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Usmeno prevođenje za danski jezik

Ukoliko su vam potrebne usluge usmenog prevođenja sa danskog i na danski jezik, obratite nam se, posaljite nam upit sa detaljima vašeg predstojećeg sastanka i mi ćemo vam poslati prevodioca koji će zadovoljiti sve kriterijume za prevođenje u oblasti vaše delatnosti i sigurno biti na visini zadatka.

Ukoliko sa angažovanjem našeg prevodioca za danski želite da od nas iznajmite i opremu za simultano prevođenje, u usluge iznajmljivanja opreme za vas će biti uračunat popust! Na taj način ćete uštedeti ne samo novac, već i dragoceno vreme, jer ćemo poslove organizacije simultanog prevođenja za vas obaviti mi.


Danski jezik  je germanski jezik u podgrupi skandinavskih jezika. To znači da je u bliskom srodstvu sa švedskim i norveškim jezikom. Jezički fond ova tri jezika je skoro identičan, pa su skoro kao regionalne varijante jednog jezika. Sam danski se deli na različite dijalekte. Međutim, njih sve više potiskuje standardni danski jezik.

Bokmal (Bokmål) varijanta norveškog jezika se može smatrati danskim dijalektom. To je posledica činjenice da su Danska i Norveška 400 godina živele u uniji. Govornici švedskog takođe uglavnom razumeju danski.

Danski se izdvojio kao poseban skandinavski jezik prevodom Biblije na danski 1550. Usled vikinških ili danskih invazija, skandinavski je izvršio veliki uticaj na engleski jezik, naročito u lokalnim dijalektima Jorkšira.

Standardni danski se danas zasniva na govoru Kopenhagena i okoline (Rigsdansk). Govori se u Danskoj, Farskim Ostrvima, Grenlandu, Nemačkoj (država Šlezvig-Holštajn), Islandu. Ukupno danski govori  2,3 miliona ljudi.

Naša agencija Multiprevodi može da vam obezbedi brz i kvalitetan prevod sa danskog jezika na srpski i obrnuto, a overom sudskog tumača ili bez nje.

Takođe nudimo

Drugi jezici

Ukoliko su Vam potrebni prevodi za bilo koji strani jezik u bilo kom smeru, tu smo za Vas.

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP