sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Simultano prevođenje

Simultano prevođenje

Simultano prevođenje je izuzetno složen proces tokom kojeg prevodilac, koji se obično nalazi u prevodilačkoj kabini, paralelno sluša govornika, prevodi izrečeno, anticipira neizrečeno i izgovara prevod koji mora biti ne samo tačan već i tečan i u duhu ciljnog jezika. Uz sve to podrazumeva se da poznaje terminologiju i temu o kojoj se govori. Ova vrsta usmenog prevođenja zahteva izuzetnu moć koncentracije i veliko iskustvo prevodioca. Zbog toga je uobičajena praksa da se dva prevodioca smenjuju na svakih 20-30 minuta kako zamor usled izuzetnog napora koji ova vrsta prevođenja iziskuje ne bi uticao na kvalitet prevoda. Potreba za simultanim prevođenjem obično se javlja kada su u pitanju konferencije, kongresi, govori na velikim skupovima ili sednice.

Naši prevodioci su profesionalci sa iskustvom u simultanom prevođenju, tako da možete biti sigurni da će ovaj izuzetno odgovoran posao biti obavljen na najvišem nivou. U prilici smo da vam ponudimo usluge profesionalnog simultanog prevođenja sa i na 30 svetskih jezika.

Simultano prevođenje zahteva i odgovarajuću opremu. Prevodilac obično sedi u zvučno izolovanoj kabini, preko slušalica čuje izvorni tekst koji izgovara govornik, i u mikrofon izgovara prevod koji se prenosi direktno do slušalaca. Mi posedujemo najsavremeniju prevodilačku opremu, koju vam po potrebi možemo iznajmiti .

Ova vrsta prevođenja zahteva prethodnu pripremu prevodilaca, tako da je na vama da nas na vreme obavestite o vašoj potrebi za stručnim prevođenjem, makar 3 dana pre planiranog događaja, i da nam dostavite materijale (govore, nacrte govora, teme o kojima će se govoriti).

Dobra saradnja između vas i nas dovodi do najboljeg rezultata, a to je naš zajednički cilj!

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP