sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Usmeno prevođenje za arapski jezik

Za sve tipove usmenog prevođenja na arapski jezik i sa arapskog jezika, možete nam se obratiti. Naši prevodioci su veoma stručni, obrazovani i sa znanjem stranog jezika na nivou maternjeg. Ukoliko imate potrebu za prevođenjem iz neke specifične oblasti, naši prevodioci će detaljno proučiti datu tematiku i terminilogiju kako bi prevod bio na najvišem nivou.  Uvek je poželjno da prilikom angažovanja usmenog prevodioca klijent pošalje sve materijale i govore koje je u mogućnosti da obezbedi. To je veoma važno, ali ne i presudno, zato što je i nama i Vama u interesu da prevođenje bude što kvalitetnije. Za nas je najvažnija zadovoljnost klijenata.

Za arapski jezik možemo da Vam ponudimo iz oblasti usmenog prevođenja simultano prevođenje, konsekutivno prevođenje i takozvani šišotaž tj. šaputanje.Simultano prevođenje se koristi prilikom konferencija, seminara i slično gde u jednoj ili dve kabine naizmenično rade minimum dva prevodioca koja se smenjuju na 15 min do 30 min. Takvo prevođenje je veoma zahtevno i zahteva od prevodioca izvanredno poznavanje jezika, odličnu koncentraciju, brzinu i posebnu veštinu.

Konsekutivno prevođenje za arapski jezik najčešće radimo prilikom sastanaka, gde dok jedan govornik priča, prevodilac vodi beleške i nakon izlaganja  govornika, prevodilac reprodukuje govor, ali na stranom jeziku. Za ovu vrstu prevođenja potrebno je pored odličnog poznavanja jezika i izuzetna memorija prevodioca kako bi što preciznije mogao da prevede govor.

Klijentima, koji se opredele za naše prevodioce, nudimo posebne usluge prilikom iznajmljivanja opreme za simultano prevođenje, kao i kompletnu organizaciju događaja.


Arapski jezik  spada u grupu  semitskih jezika, zajedno sa aramejskim, hebrejskim, ugaritskim i feničanskim jezicima. Prema statistici Sjedinjenih Američkih Država, arapski jezik je na 11. mestu među najkorišćenijim jezicima. Arapski jezik se koristi kao službeni jezik  u 25 država i ima 280 miliona maternjih govornika u svim dijalektima, a 250 miliona nematernjih govornika. Arapski jezik je zvaničan jezik  u Ujedinjenim nacijama, u Afričkoj uniji i Arapskoj ligi.

Arapski jezik spada među traženije jezike našeg prevodilačkog biroa Multiprevodi. Arapski jezik spada među tražene jezike u našoj prevodilačkoj agenciji Multiprevodi. Od 2010. godine sarađujemo sa 3 vrhunska prevodioca za arapski jezik sa kojima imamo odličnu saradnju, a za veće projekte svaki od naših prevodilaca i sudskih tumača organizuje svoj tim prevodilaca sa kojima sarađuju kao vođe projekata. Možemo da Vam ponudimo prevodilačke usluge sa arapskog jezika i na arapski jezik koje uključuju pismene prevode, prevode sa overom sudskog tumača/prevodioca i usmeno prevođenje. Najčešće nam se klijenti obraćaju radi prevoda sa overom i bez overe, ali često su naši prevodioci za arapski jezik su angažovani i kao simultani i konsekutivni prevodioci. Sarađujemo i sa prevodiocima koji su maternji govornici arapskog jezika, kao i maternji govornici srpskog jezika. Arapski jezik zauzima  17. mesto po traženosti.

Takođe nudimo

Drugi jezici

Ukoliko su Vam potrebni prevodi za bilo koji strani jezik u bilo kom smeru, tu smo za Vas.

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP