sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Usmeno prevođenje za hebrejski jezik

Ukoliko su Vam potrebne usluge usmenog prevođenja sa hebrejskog i na hebrejski jezik, obratite nam se. Pošaljite nam upit sa detaljima predstojećeg sastanka ili konferencije ili sadržajem Vaše planirane prezentacije, a mi ćemo Vam poslati prevodioca koji će zadovoljiti sve kriterijume za prevođenje u oblasti Vaše delatnosti i sigurno biti na visini zadatka. Kako bismo Vas oslobodili troškova i poslova oko organizovanja sastanka, mi Vam možemo obezbediti i celokupnu organizaciju događaja, uključujući iznajmljivanje opreme za simultano prevođenje (kabine, mikrofoni, slušalice, pultovi). Sa angažovanjem našeg prevodioca dobijate i popust na iznajmljivanje opreme, pa ćete na taj način uštedeti i novac i dragoceno vreme.


Hebrejski jezik je semitski jezik, afroazijatske porodice jezika. To je jezik kojim govori 9 miliona ljudi širom sveta, uglavnom u Izraelu, delu palestinskih teritorija, SAD i u jevrejskim zajednicama širom sveta.

Koren jezika je u biblijskom hebrejskom ili „svetom jeziku“, jer njime su pisane svete knjige. Smatran je jezikom Izraelita i njihovih prethodnika, mada se u Tanahu jezik nije nazivao hebrejskim. Hebrejski je jedini preostali živi hananski jezik, kao i jedini istinski i uspešni primer oživljenog mrtvog jezika.

Po mišljenju većine lingvista, biblijski hebrejski je počeo izumirati kada je vavilonski kralj 607. g p. n. e. uništio Jerusalem (prvo uništenje Jerusalema), a nasleđivale su ga razne verzije hebrejskog i aramejskog jezika. Smatra se da je iz svakodnevnog govora potpuno iščezao u vreme Judeje, pod rimskom vladavinom, kada se i stanovništvo počelo rapidno smanjivati. Kroz vekove je ostao u upotrebi samo kao pisani jezik ne samo verskih tekstova, već i poslovnih spisa, naučnih tekstova, filozofskih spisa i  jezik poezije.

Krajem 19. i početkom 20. veka hebrejski je ponovo ušao u upotrebu kao govorni jezik, kao moderni hebrejski jezik koji je nasledio srednjevekovni. To je bila posledica nastojanja da se Jevreji prikažu kao moderna nacija, što nije bilo lako postići uz celi niz jezika – arapski, judezmo (ladino), jidiš, ruski i druge jezike kojima su se koristile različite jevrejske zajednice u svetu.

U Srbiji, počev od školske 2006/07, na nastavno-naučnom odeljenju u Pančevu Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru postoje studije hebrejskog jezika i književnosti, a od 2008. godine postoji i Institut za hebrejski jezik i književnost.

Takođe nudimo

Drugi jezici

Ukoliko su Vam potrebni prevodi za bilo koji strani jezik u bilo kom smeru, tu smo za Vas.

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP