sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Usmeno prevođenje za ruski jezik

Naša agencija Multiprevodi nudi vam usluge usmenog prevođenja sa ruskog i na ruski jezik, kada god vam je potrebno na konferencijama, prezentacijama, pri poseti poslovnih partnera vašoj firmi, uz angažovanje iskusnih i profesionalnih prevodilaca, sa bogatim iskustvom u usmenom prevođenju, u velikom broju stručnih oblasti.

Veoma su četi zahtevi za usmeno prevođenje na ruski i sa ruskog, zahvaljujući sve većoj saradnji ruskih i srpskih privrednika, otvaranju firmi ruskih privrednika u Srbiji i obrnuto, srpskih u Rusiji. Veoma često se traži angažovanje naših prevodilaca za usmeno prevođenje, pa smo se potrudili da ovo ovu vrstu usluga proširimo i iznajmljivanjem  opreme za simultano prevođenje. Mi vam možemo organizovati sam događaj, uz iznajmljivanje kabine, slušalica, mikrofona, pultova, a ukoliko uz to angažujete i našeg prevodioca, imaćete specijalan popust na opremu.


Ruski jezik je zvanični jezik Rusije, Belorusije, Kazahstana i Kirgistana, a svojevremeno je bio jezik međunarodne komunikacije u SSSR. Osim Rusije, koristi se u zemljama koje su ranije bile u sastavu SSSR, te isto tako i na područjima kompaktnog stanovištva emigranata iz zemalja bivšeg SSSR, kao što su Izrael, Nemačka, Kanada, Sjedinjene Američke Države, itd. — kao maternji jezik dela stanovništva i kao jezik međunarodne komunikacije. U Izraelu, na primer, prema podacima popisa stanovništva iz 1999. živi 750 hiljada iseljenih iz SSSR. Tamo se objavljuju ruski listovi, te funkcionišu ruske radio-stanice i televizijski kanali. Određeni broj onih koji znaju ruski nalazi se u Istočnoj Evropi, gde je ruski do nedavno bio obavezan predmet u školama.

Prema podacima Kembridžove enciklopedije jezika, ruski kao prvi ili drugi jezik govori preko 455 miliona ljudi. Prema podacima časopisa „Language Monthly“ (№ 3 za 1997), oko 285 miliona ljudi u svetu govori ruski jezik, što ga čini 4. jezikom po rasprostranjenosti. Od ovih, oko 160 miliona ga zove maternjim (što ga čini u tom pogledu 7. u svetu). Ruski jezik je jedan od 6 zvaničnih jezika UN. Godine 1999. proglašen je za četvrti najuticajniji jezik na svetu.

Ruski jezik pripada istočnoj grupi slovenskih jezika.

Kako se smatra, između 2. i 1. milenijuma p. n. e. od indoevropskih jezika se izdvojio protoslovenski dijalekat, koji se tokom 1. milenijuma preoblikovao u praslovenski jezik; u 6, 7. odnosno 8. veku posle Hrista raspao se na tri grupe: istočnu, zapadnu i južnu. Uz osnove istočnoslovenskog (koji se takođe zove i staroruski, odnosno древнерусский na ruskom, kad ga treba izdvojiti od ruskog jezika Moskovske kneževine) između 14. i 15. veka nastali su savremeni ruski, ukrajinski, i beloruski. Između 16. i 17. veka nastali su i severno- odnosno južnoruski dijalekti, sa hibridnim srednjeruskim u međuprostoru.

Centralizacija putem radija i televizije umanjuje razliku među dijalektima, ali samo u izvesnoj meri; sami izgovori stanovnika Moskve i Sankt Peterburga, dvaju najvećih grada, razlikuje se po naglasku.

U našoj agenciji Multiprevodi, ruski jezik spada u izuzetno zastupljene jezike po zahtevima za prevode, odmah iza engleskog jezika. U našem timu se nalaze veoma kvalifikovani prevodioci za ruski jezik, od kojih su se neki školovali i živeli na teritoriji Rusije, Belorusije, Kazahstana. Imajući u vidu veliki broj naših građana koji rade u Rusiji, tamo se leče, idu na školovanje i specijalizacije, naša agencija uradi veliki broj prevoda sa ruskog i na ruski jezik – bilo da se radi o pismenim prevodima razne stručne dokumentacije, dokumenata sa overom sudskog tumača ili o usmenom prevođenju na raznim sastancima, konferencijama i prezentacijama.

S obzirom na mnoštvo kulturnih događaja koji se organizuju u našoj zemlji, u kojima učestvuju umetnici iz Ruske Federacije i drugih zemalja sa ruskog govornog područja, usluge pismenog i usmenog prevođenja naša agencija rado pruža i na ovom polju. Naši prevodioci su često usmeno prevodili na raznim kulturnim manifestacijama, a i pismeno – tekstove kulturno-umetničkog karaktera.

Naši prevodioci za ruski jezik spremni su da vam u svakom trenutku priteknu u pomoć, čak, po dogovoru i posle radnog vremena i vikendom. Pozovite nas telefonom i možemo se dogovoriti, ukoliko se radi o hitnom prevodu.

Takođe nudimo

Drugi jezici

Ukoliko su Vam potrebni prevodi za bilo koji strani jezik u bilo kom smeru, tu smo za Vas.

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP