sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Usmeno prevođenje za španski jezik

Za Vaše potrebe možemo obezbediti kvalitetne usluge usmenog prevođenja sa španskog i na španski jezik. U našem timu imamo iskusne prevodioce za simultano i konsekutivno prevođenje. Oni će omogućiti brzo i dobro sporazumevanje na Vašem sastanku, konferenciji ili prezentaciji. Potrebno je da nam pošaljete što detaljnije informacije o temi Vašeg sastanka, kako bi se prevodilac blagovremeno upoznao sa terminologijom, a mi ćemo poslati člana našeg tima koji će Vaš sastanak učiniti uspešnim i prijatnim.

Uz to naša agencija Vam pruža mogućnost iznajmljivanja opreme za simultano prevođenje, što podrazumeva kabinu, mikrofone, slušalice, pultove. Time ćete uštedeti svoje dragoceno vreme bez problema oko organizacije, a uštedećete i novac – jer sa angažovanjem našeg prevodioca, dobijate i specijalni popust na opremu.


Španski jezik je iberijski romanski jezik, i četvrti je po broju govornika u svetu. Španski je maternji jezik 472.000.000 ljudi, govori ga i razume ukupno 568.000.000 ljudi (Prema procenama iz 2016. godine). Osim Španije, govori se i u Hispanoamerici. Prema poslednjim istraživanjima, ovaj jezik ima najveću stopu porasta broja govornika i smatra se da će u dogledno vreme prestići i engleski jezik. Španski je deo ibero-romanske grupe jezika, koji je evoluirao iz nekoliko dijalekata vulgarnog latinskog u Iberiji nakon propasti  Zapadnog rimskog carstva u 5. veku. Oko 75% modernog španskog je izvedeno iz latinskog, grčki je isto tako duboko doprineo španskom rečniku, posebno kroz latinski, pošto je imao ogroman uticaj na Rimsku kulturu i jezik. Španski rečnik je u samom početku bio u kontaktu sa arapskim, pošto se razvio tokom Al Andaluzne ere na Iberijskom poluostrvu. Sa oko 8% svojih reči arapskog porekla, arapski jezik je drugi po uticaju na španski nakon latinskog. Na španski jezik je isto tako uticao baskijski jezik kao i susedni Ibero-romanski jezici. Španski je jedan od šest zvaničnih jezika Ujedinjenih nacija. On se isto tako koristi kao zvanični jezik u Evropskoj uniji, Organizaciji američkih država, Uniji južnoameričkih nacija, Zajednici latinsko američkih i karibskih država i mnogih drugih međunarodnih organizacija.

U našoj agenciji Multiprevodi, prevodi sa španskog jezika i na španski jezik su veoma zastupljeni, sa otprilike  15%.  Veliko je interesovanje za prevod dokumenata, za fizička i pravna lica, kao i za prevod stručnih tekstova iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, posebno marketinških iz oblasti turizma, ugostiteljstva, zatim raznih pravnih dokumenata, ekonomsko-finansijskih, dokumenata iz oblasti bankarskog poslovanja, sa overom sudskog prevodioca/tumača ili bez nje.

Takođe nudimo

Drugi jezici

Ukoliko su Vam potrebni prevodi za bilo koji strani jezik u bilo kom smeru, tu smo za Vas.

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP