sudski tumac za engleski jezik

Preko

300

stalnih

klijenta

prevodilac za ruski

Odmah

na raspolaganju

224

profesionalnih

prevodioca

sudski tumac za engleski

Pristupačne

cene već od

600

dinara

sudski tumac za engleski jezik

Kod nas

su Vaši

prevodi

sigurni

sudski tumac za engleski beograd

Prevodimo

za vas već

10

godina

Pozovite nas:
+ ‎381 (65) 551 34 34

Usmeno prevođenje za mađarski jezik

Pri sve većoj poslovnoj saradnji srpskih i mađarskih kompanija, u raznim oblastima privrede, potrebe za usmenim prevođenjem sa mađarskog i na mađarski jezi svakim danom je sve veća.

Ako imate u planu konferenciju, prezentaciju ili sastanak, naša agencija može da vam obezbedi kvalitetno prevođenje sa mađarskog jezika na srpski jezik i obrnuto. Možete nam poslati što  detaljnije informacije o temi vašeg razgovora, uz popunjeni upit, poslaćemo vam prevodioca koji će vam obezbediti kvalitetno i brzo sporazumevanje sa vašim gostima na mađarskom jeziku.

Naša agencija vam pruža mogućnost iznajmljivanja kompletne opreme za simultano prevođenje. Obezbedićemo kabinu, mikrofone, slušalice, pultove. Ako pri tome angažujete i našeg prevodioca za mađarski jezik, iznajmljivanje uređaja i sama organizacija biće naš posao, a vi ćete iznajmiti opremu po povoljnijim cenama. Na taj način ćete uštedeti i novac, a i svoje dragoceno vreme.


Mađarski jezik je jezik koji pripada ugarskoj podgrupi ugro-finskih jezika koji su deo uralskih jezika. Jedini slični jezici su hantijski i mansijski. Njime govori 14,5 miliona ljudi.

Mađarski je službeni jezik Mađarske, jedan od šest službenih jezika Autonomne Pokrajine Vojvodine (Srbija), kao i službeni jezik na lokalnom nivou u delovima Rumunije (Transilvanija) i Republike Slovenije (okolina mesta Lendava, u istočnoj Sloveniji). Pored toga, mađarski se govori i u delovima Slovačke, Ukrajine, Hrvatske i Austrije, ali u njima ne uživa status službenog jezika. Pošto je mađarski jezik službeni jezik Mađarske, on je istovremeno i jedan od službenih jezika Evropske unije.

Mađarski jezik specifičan je po tome što je aglutinativni jezik (to su jezici koji imaju zajedničke strukturne osobine, a koji ne spadaju nužno u istu jezičku porodicu, niti imaju teritorijalnog dodira. Aglutinativni su jezici u kojima su gramatički nastavci na jednoj reči brojni i jasno vidljivi, i svaki nastavak ima samo jednu funkciju. Naziv je izveden od latinskog glagola agglutinare, što znači „slepiti“. U aglutanitivne jezike spadaju baskijski, turski, čečenski, dravidski jezici, uralski jezici (finski, estonski, mađarski), japanski, korejski, inuktitut, svahili, esperanto, neki jezici američkih domorodaca, kao i klingonski. Druge primere nalazimo u ranoj istoriji Bliskog istoka: elamitski jezik, uratu jezik, hetitski jezik, sumerski jezik).

Mađarski jezik je veoma specifičan, pa je njegovo učenje za govornike srpskog jezika kao maternjeg pravi izazov.

Mađarski jezik ima puno zajedničkih reči sa srpskim, a mnogo reči su i jedan i drugi jezik preuzeli iz turskog i nemačkog jezika.

S obzirom da se naša zemlja granicči sa Mađarskom, da je mađarski jezik jedan od službenih u AP Vojvodini, kod nas postoji dosta onih koji tečno govore mađarski jezik. On se dovoljno dugo proučava i na Filološkom fakultetu u Beogradu, tako da i naša agencija Multiprevodi u svom timu ima profesionalne prevodioce za mađarski jezik, koji će veoma kvalitetno uraditi za vas prevod tekstova i na srpski i na mađarski jezik.

Takođe nudimo

Drugi jezici

Ukoliko su Vam potrebni prevodi za bilo koji strani jezik u bilo kom smeru, tu smo za Vas.

Klijenti i saradnici

China Road and Bridge Corporation
Huawei
Imlek
Ministarstvo poljoprivrede Srbije
United Nations
UNDP